Heleen Hollenberg Regressiepraktijk
www.hollenbergregressie.nl

Homepagina

Wat is regressietherapie

Voor wie is het geschikt

Hoe verloopt regressietherapie

Mijn onderzoek

Zielsregressie

Over mijzelf

Tarieven

Klachtenregeling

Contact


Over mijzelf

Mijn naam is Heleen Hollenberg, geboren 9 november 1967 en ik ben regressietherapeut en ingenieur. Dat lijkt misschien een vreemde combinatie, maar voor mij is het dat niet.

Als tiener was ik al geboeid door vragen als: “wat is leven en waar komen we vandaan?” Ik zag hoe de wetenschap antwoorden vond in de zichtbare wereld, maar ik voelde dat er ook een onzichtbare wereld was. Het was mijn ideaal om uit te vinden hoe de zichtbare en onzichtbare wereld samenhangen en zo een antwoord te vinden op mijn vragen. Daarom ging ik Moleculaire Wetenschappen studeren in Wageningen. Daar zag ik echter in dat de wetenschap meer bezig was met problemen oplossen in de zichtbare wereld dan met antwoorden vinden op de vragen die ik had. Die antwoorden vond ik wel in de esoterische literatuur en door mijn eigen (paranormale) ervaringen. Tijdens mijn studie ontdekte ik dat ik software maken in een team erg leuk vond en daarom besloot ik de Ontwerpersopleiding Technische Informatica in Eindhoven te gaan doen. Nadat ik deze opleiding succesvol had afgerond ben ik 10 jaar werkzaam geweest in het bedrijfsleven als software engineer.

Tijdens mijn studie en mijn werk was mijn interesse voor mensen en regressietherapie gegroeid. Nadat ik twee kinderen had gekregen besloot ik in 2007 mijn echte passie te volgen: regressietherapeut worden. Daartoe heb ik de opleiding tot regressie- en reïncarnatietherapeut gevolgd bij het Tasso Instituut, waar ik op 2 juli 2010 ben afgestudeerd. Mijn werk als regressietherapeut vind ik geweldig mooi. In het derde jaar van mijn opleiding bleek dat ik ook onderzoeker ben, als ik maar onderzoek kan doen dat antwoorden geeft op de vragen die ik als tiener al had (zie mijn onderzoek). Regressie is daar een uitstekende methode voor.

Op 6 maart 2014 werd bij mij borstkanker geconstateerd. Fysiek heb ik van de ziekte niet veel last gehad, maar het onderliggende psychische proces was heel zwaar en ik moest echt tot op de bodem van mijn wezen gaan om te ontdekken dat ik veel meer ben dan de persoon die ik altijd dacht te zijn. Zo heb ik ontdekt dat ik op 3-jarige leeftijd een nabij-de-dood ervaring heb gehad, waarvan ik de herinnering had verdrongen. Het proces is nog steeds gaande en levert me telkens weer nieuwe, mooie inzichten op.

In 2015-2016 heb ik de opleiding psychosociale basiskennis gevolgd bij Tasso Instituut, waarvan ik in december 2016 het diploma heb gehaald. De opleiding omvat reguliere basiskennis van o.a. psychologie, psychiatrie, gezondheidsrecht, ethiek en een medische basiskennis.

Als regressietherapeut ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Reïncarnatietherapeuten en van de Earth Association for Regression Therapy


Eén van de proefpersonen over wat veranderd is n.a.v. de sessies:
Heleen, ik wil je zielsveel bedanken voor de sessies. Ze hebben me veel mooie inzichten gebracht en me in contact gebracht met mijn “coach”. Ik twijfel niet meer aan mijn levensdoel. Het had niet gekund zonder jouw fijne professionele begeleiding. Hartelijk dank hiervoor.


Nieuws
Ik heb in 2016 mijn diploma Psychosociale Basiskennis gehaald, zodat ik nu een reguliere basiskennis heb van de psychologie. Dit betekent ook dat sommige verzekeraars uw sessies bij mij gedeeltelijk zullen blijven vergoeden in 2017.

Laatst bijgewerkt op 28 januari 2017