Heleen Hollenberg Regressiepraktijk
www.hollenbergregressie.nl

Homepagina

Wat is regressietherapie

Voor wie is het geschikt

Hoe verloopt regressietherapie

Zielsregressie

Mijn boek

Review

Over mijzelf

Tarieven

Klachtenregeling

Contact


Over mijzelf

Mijn naam is Heleen Hollenberg, geboren te Maarn in 1967. Als tiener was ik al geboeid door vragen als: ‘waar komen we vandaan?’ en ‘wat is leven?’ Ik vond antwoorden in esoterische boeken, maar ook in de natuurwetenschappen. Mijn droom was om het verband tussen de onzichtbare wereld van de esoterie en de fysieke wereld van de wetenschap te vinden. Daarom ging ik in 1986 moleculaire wetenschappen studeren aan de Landbouwuniversiteit in Wageningen. Maar al vrij snel kwam ik er achter dat de wetenschap niet bezig is met antwoorden zoeken op levensvragen, maar vooral gefocust is op hoe we de natuur kunnen manipuleren. Na een jaar bezinning (waarvan een half jaar in Australië) besloot ik om mijn wetenschappelijke droom te laten varen en me te gaan richten op dat wat ik leuk vond om te doen: computers programmeren. Ik haalde mijn diploma aan de Landbouwuniversiteit in 1994 en ging daarna de Ontwerpersopleiding Technische Informatica aan de Technische Universiteit in Eindhoven doen. Daar had ik het enorm naar mijn zin en ik haalde mijn diploma in 1996. Aansluitend begon ik mijn loopbaan als software engineer bij Philips. Ik vond mijn werk best leuk, maar mijn spirituele ervaringen werden steeds heftiger. Ik moest onder ogen zien dat ik meer in mensen en spiritualiteit geďnteresseerd was dan in techniek. Daarom besloot ik na de geboorte van mijn tweede zoon in 2006 mijn baan op te zeggen en een opleiding te gaan volgen tot regressietherapeut. Pas daar had ik het gevoel dat ik een vak leerde dat echt bij me paste. Ik haalde mijn diploma in 2010 en ben sindsdien regressietherapeut. Ik vind het nog steeds een geweldig boeiend vak. Sinds 2015 ben ik ook bezig met het schrijven van een boek over mijn (spirituele) ervaringen.

In 2015-2016 heb ik de opleiding psychosociale basiskennis gevolgd bij Tasso Instituut, waarvan ik in december 2016 het diploma heb gehaald. De opleiding omvat reguliere basiskennis van o.a. psychologie, psychiatrie, gezondheidsrecht, ethiek en een medische basiskennis.

Als regressietherapeut ben ik lid van de Nederlandse Vereniging van Reďncarnatietherapeuten en van de Earth Association for Regression TherapyNieuws
Ik ben bezig met het schrijven van een boek over mijn vijf levens in de 20e eeuw.

Lees hier een opinie artikel van mij uit het Eindhovens Dagblad van 31 januari 2017.

Laatst bijgewerkt op 26 april 2018