Heleen Hollenberg Regressiepraktijk
www.hollenbergregressie.nl

Homepagina

Wat is regressietherapie

Voor wie is het geschikt

Hoe verloopt regressietherapie

Mijn onderzoek

Zielsregressie

Over mijzelf

Tarieven

Klachtenregeling

Contact


Wat is regressietherapie

Regressietherapie is een therapie waarmee een cliŽnt zijn/haar huidige problemen oplost door herbeleving van traumatische ervaringen uit het verleden (regressie=teruggaan) onder begeleiding van een regressietherapeut. De traumatische ervaringen kunnen opgedaan zijn in de jeugd van de cliŽnt, maar ook in een vorig leven. In het laatste geval spreken we dan van reÔncarnatietherapie. Omdat het trauma vroeger niet goed is verwerkt, blijft het onbewust energie en aandacht vragen, wat meestal tot uiting komt in onverklaarbare psychische en/of fysieke problemen. Door de herbeleving wordt het onbewuste bewust gemaakt en kan de cliŽnt alsnog zijn/haar trauma verwerken. Zo kan hij/zij weer focussen op het hier en nu. De onverklaarbare problemen zijn dan vaak sterk verminderd of zelfs opgelost. In het algemeen worden mensen er bewuster, blijer en vitaler van.

Regressie kan ook gebruikt worden uit nieuwsgierigheid, bijvoorbeeld, om iemands zielsoorsprong, talenten of levensdoel te verkennen (zie mijn onderzoek). In dat geval is er geen sprake van therapie, al voelen veel cliŽnten zich na afloop van dergelijke sessies door de nieuw verkregen inzichten wel vaak beter.

Het is niet nodig om in vorige levens te geloven om regressietherapie succesvol te ondergaan. Het is wel noodzakelijk dat de cliŽnt datgene wat uit zijn/haar onderbewuste naar boven komt, serieus neemt.


Eťn van de proefpersonen over wat veranderd is n.a.v. de sessies:
Heleen, ik wil je zielsveel bedanken voor de sessies. Ze hebben me veel mooie inzichten gebracht en me in contact gebracht met mijn ďcoachĒ. Ik twijfel niet meer aan mijn levensdoel. Het had niet gekund zonder jouw fijne professionele begeleiding. Hartelijk dank hiervoor.


Nieuws
Ik heb in 2016 mijn diploma Psychosociale Basiskennis gehaald, zodat ik nu een reguliere basiskennis heb van de psychologie. Dit betekent ook dat sommige verzekeraars uw sessies bij mij gedeeltelijk zullen blijven vergoeden in 2017.

Laatst bijgewerkt op 3 januari 2017