Heleen Hollenberg Regressiepraktijk
www.hollenbergregressie.nl
 

Homepagina

Wat is regressietherapie

Voor wie is het geschikt

Hoe verloopt regressietherapie

Zielsregressie

Mijn boek

Review

Over mijzelf

Tarieven

Klachtenregeling

Contact


Hoe verloopt regressietherapie

Met een nieuwe cliŽnt begin ik altijd met een intakegesprek van ongeveer anderhalf uur, waarin we met elkaar kennismaken. De cliŽnt geeft aan wat zijn/haar problemen en/of wensen en verwachtingen zijn. Ik leg uit hoe de therapie werkt en noteer zijn/haar gegevens. Daarna volgen een aantal sessies. Voor de meeste cliŽnten zijn dit ťťn tot drie sessies, die elk ongeveer twee uur duren. Daarbij ligt de cliŽnt op de bank met zijn/haar ogen dicht en ik zit ernaast op een stoel. Ik stel vragen en de cliŽnt geeft antwoord en zo ontwikkelt zich een verhaal.

Daarbij concentreert de cliŽnt zich op zijn/haar binnenwereld: emoties, innerlijke beelden, gedachten en fysieke gewaarwordingen. Dat is voor veel cliŽnten even wennen, omdat ons als kind wordt geleerd ons alleen te concentreren op de buitenwereld met onze zintuigen. We leren om onze binnenwereld niet serieus te nemen. Hoe vaak hebben we als kind niet te horen gekregen dat iets 'maar een droom', 'maar een fantasie' of 'slechts onze verbeelding' is? Hierdoor nemen we onze innerlijke wijsheid niet meer serieus en raken we het contact kwijt met onszelf, met wie we werkelijk zijn. Dit vergeten deel van onszelf gaat daarom aandacht van ons vragen door problemen te creŽren. Dat kan op elk vlak zijn: psychisch, lichamelijk of sociaal. Met regressietherapie gaat de cliŽnt naar zijn/haar innerlijk luisteren en ontdekt zo dat zijn/haar innerlijke gewaarwordingen op geniale wijze met elkaar samenhangen en precies de oorzaak van zijn/haar probleem laten zien. De oplossing is daarna meestal snel duidelijk.

Omdat deze duidelijkheid over de oorzaak en de oplossing aan het eind van de sessie komt, kan ik er van tevoren niets over zeggen. Daarom kan ik ook niet zeggen hoe lang de sessie zal duren of hoeveel sessies er nodig zijn. Maar de cliŽnt bepaalt elke keer na een sessie of hij/zij nog een sessie wil doen. Ik kan daarin een advies geven. Als de cliŽnt later wil beslissen of hij/zij nog een sessie wil doen is dat prima, ook als dat over een jaar is.

Meestal gebeurt er in een sessie teveel voor de cliŽnt en mij om te onthouden. Daarom maak ik van elke sessie een geluidsopname, waarvan de cliŽnt een kopie krijgt.

Wat er tijdens de sessie is besproken houd ik geheim.Nieuws
Ik ben bezig met het schrijven van een boek over mijn vijf levens in de 20e eeuw.

Lees hier een opinie artikel van mij uit het Eindhovens Dagblad van 31 januari 2017.

Laatst bijgewerkt op 26 april 2018