Heleen Hollenberg Regressiepraktijk
www.hollenbergregressie.nl
 

Homepagina

Wat is regressietherapie

Voor wie is het geschikt

Hoe verloopt regressietherapie

Mijn onderzoek

Zielsregressie

Over mijzelf

Tarieven

Klachtenregeling

Contact


Hoe verloopt regressietherapie

Met een nieuwe cliŽnt begin ik altijd met een intakegesprek van ongeveer anderhalf uur, waarin we met elkaar kennismaken. De cliŽnt geeft aan wat zijn/haar problemen en/of wensen en verwachtingen zijn. Ik leg uit hoe de therapie werkt en noteer zijn/haar gegevens. Daarna volgen een aantal sessies. Voor de meeste cliŽnten zijn dit ťťn tot drie sessies, die elk ongeveer twee uur duren. Daarbij ligt de cliŽnt op de bank met zijn/haar ogen dicht en ik zit ernaast op een stoel. Ik stel vragen en de cliŽnt geeft antwoord en zo ontwikkelt zich een verhaal. Daarbij gaat de cliŽnt af op wat er in hem/haar opkomt: emoties, beelden, gedachten en fysieke gewaarwordingen. Deze toestand van concentratie op zichzelf noemt men "trance".

Tijdens de sessies registreert de cliŽnt ook alles wat er in de omgeving gebeurt en hij/zij weet zich na afloop alles te herinneren. Sommige cliŽnten vragen zich af of het geen fantasie is wat ze ervaren in een sessie. Mijn ervaring is dat ook deze cliŽnten uiteindelijk overtuigd raken van de echtheid van het verhaal, doordat ze tijdens de sessies emoties en fysieke gewaarwordingen ervaren, wat met een fantasie niet het geval zou zijn.

Meestal gebeurt er in een sessie teveel voor de cliŽnt en mij om te onthouden. Daarom maak ik van elke sessie een geluidsopname, waarvan de cliŽnt een kopie krijgt.

Wat er tijdens de sessie is besproken houd ik geheim.


Eťn van de proefpersonen over wat veranderd is n.a.v. de sessies:
Heleen, ik wil je zielsveel bedanken voor de sessies. Ze hebben me veel mooie inzichten gebracht en me in contact gebracht met mijn ďcoachĒ. Ik twijfel niet meer aan mijn levensdoel. Het had niet gekund zonder jouw fijne professionele begeleiding. Hartelijk dank hiervoor.


Nieuws
Ik heb in 2016 mijn diploma Psychosociale Basiskennis gehaald, zodat ik nu een reguliere basiskennis heb van de psychologie. Dit betekent ook dat sommige verzekeraars uw sessies bij mij gedeeltelijk zullen blijven vergoeden in 2017.

Laatst bijgewerkt op 3 januari 2017